Veselīgā kūka
Sastāvdaļas pamatnei
Rozīnes 100 g no ieber.lv
Indijas rieksti 1 sauja no ieber.lv
Mandeles 3 saujas no ieber.lv
Dateles bez kauliņiem 150 g no ieber.lv
Agaves sīrups vai medus 30 g
Sastāvdaļas krēmam
Avokado 4 gab.
Laims (sulai) 2 gab.
Agaves sīrups vai medus 80-90 g
Kokosriekstu eļļa 140 g
Dekorēšanai
Ogas 200 g
Pagatavošana
Veselīgs deserts krāsainākam svētku galdam!
Pamatnei rozīnes izmērcē siltā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Samal Indijas riekstus, sīkos gabaliņos sasmalcini mandeles. Samal dateles (ja ir kauliņi, tos pirms tam izņem) un rozīnes un pievieno riekstiem. Tad visu samīci, pievienojot agaves sīrupu vai medu, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu ieklāj kūkas formā un kārtīgi izlīdzini, piespiežot pie pamatnes.
Krēmam nomizo avokado, sagriez un liec blenderī. Pievieno laima sulu, agaves sīrupu vai medu, kokosriekstu eļļu, sablenderē viendabīgā masā un liec uz pamatnes. Vidū vari ielikt ogas. Kūku liec saldētavā, lai sastingst.
Aptuveni 30 minūtes vai 1 h pirms pasniegšanas izņem kūku no saldētavas un atlaidini, lai tā nav sasalusi. Atlaidināšanas laiks atkarīgs no telpas temperatūras – jo siltāks, jo ātrāk atlaidinās. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.
Autore: Vita Sandere
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.