Mājās cepta ciabatta
Nepieciešams:
500g kviesu milti
7g sausais raugs
1 TK sāls
3 ĒK olīveļļas
Proporcijas paredzētas 2 klaipiņiem, kurus baudīt siltus kopā ar olīveļļu, balzamiko etiķi vai sviestu.
Miltus ber bļodā, iemaisa tajos raugu un sāli. Pēc tam pievieno eļļu un 400 ml siltu ūdeni. Mīklu kārtīgi maisa aptuveni 5 - 8 minūtes (visvienkāršāk to darīt virtuves kombainā mīklas sajaukšanas režīmā). Mīklu jauc līdz tā ir elastīga.
Ņem ietaukotu trauku, ieliek tajā mīklas kukulīti. Trauka virsmu noklāj ar ieeļļotu cepamo papīru un pārsedz ar virtuves dvielīti vai pārliek pāri pārtikas plēvi.
Mīklai ļauj uzbriest tik ilgi, līdz tās apjoms divkāršojies. 1h-1.5h.
Pēc tam uzmanīgi izņem pusi mīklas no trauka un liek uz virsmas, kas apkaisīta ar mannu vai miltiem. Mannā apviļā arī otru kukulīša pusi un liek uz cepamās pannas. To pašu izdara ar otru pusi mīklas.
Pirms maizi cept, pārklāj abus kukulīšus ar ieeļļoto cepamo papīru un atstāj vēl nedaudz uzbriest un atpūsties 25min.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.
Maizi liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un garoziņa kļuvusi cieta.
Gatavo maizi izņem no cepeškrāsns un atdzesē ietītu dvielī. Droši var izcept maizi pirms miega un brokastīs baudīt.
Čabatu pasniedz siltu vai jau atdzisušu. Bauda iemērcētu olīveļļā vai balzamiko etiķī.
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.