MĀJĀS CEPTA GRAUDU MAIZE
Autore: Marita Kurčanova
MĀJĀS CEPTA GRAUDU MAIZE
Ūdens 1L
Milti 1,3 kg
Sēkliņas 3 saujas
Cukurs 2 ēdk.
Sāls 1 ēdk.
Raugs (klucītis, ne sausais)
Ola 1gb
Eļļa 2 ēdk.
Bļodā lej siltu (+/- 40 grādi)ūdeni, pievieno 2 ēdk. augu eļļu (rapšu), 1 ēdk. sāli un 2 ēdk. cukuru. Izmaisa. Iesit 1 olu, izmaisa. Masai pieliek 1/3 rauga (30gr) un rūpīgi izmaisa. Pievieno 2 saujas sēklu maisījumu (ķimenes, linsēklas, saulespuķu sēklas, sezama sēklas u.c.) un 1 sauju rudzu kliju.
Ar roku izmīca viendabīgu masu. Pamazām ber klāt miltus. Ja grib baltāku maizi – tad augstākā labuma kviešu miltus, ja veselīgāku – tad rudzu miltus un klijas, un nedaudz kviešu miltus. Mīklai jābūt staipīgai un vijīgai, ne rullējamai.
Liek mīklu raudzēties silta vietā bez caurvēja, apmēram uz 30 min., līdz mīkla sniedzas pāri bļodai. Bet raudzē ne ilgāk par 40 min.
Uzraudzēto mīklu liek ietaukotā, ar eļļu vai sviestu iesmērētā formā. Kukulīši no šīs mīklas nesanāks.
Liek AUKSTĀ cepeškrāsnī!!!
Krāsni ar ventilatoru ieslēdz uz 230-240 grādiem un cep apm. 35-40 min. Krāsns durtiņas virināt nevajadzētu. Tik pa retam, lai apgrozītu maizes veidni.
Kad gatavs, maizīti ņem ārā no veidnes kamēr vēl karsta. Neatdzesē veidnē.
Maizīti liek uz koka dēlīša vai linu dvielīša.
Maizi atdzesē 10-15 min.
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.