Kas Tev būtu jāzina par kafijas pupiņām?
Vai esi pamanījis, ka lielveikalos tās bieži ir ļoti tumši grauzdētas, bet @tirsmiers kafijas pupiņas Etiopija un Brazīlijā tādas nav? Kāpēc tā?
Tumšumu kafijas pupiņas iegūst grauzdējot, vieglāk ir sagrauzdēt tā pamatīgi nekā vienmērīgi un mazliet.
Padoms no @tirsmiers par kafijas temperatūru:
Nekad nepārlej kafiju ar verdošu ūdeni, jo tad Tu to sadedzināsi, un tā garšos pārāk rūgti un garšas nianses būs zudušas. Ideālā ūdens temperatūra kafijas pagatavošanai ir no 92-96 C. Kad ūdens beidzis vārīties, pacietīgi pagaidi pāris minūtes un tikai tad aplej kafijas biezumus. Ja ūdens būs pārāk vēss, tas var neatvērt visas garšas nianses, ko sevī apslēpusi kafijas pupiņa. Kafiju vislabāk baudīt siltu, ne karstu.
Bet runājot par kafijas automātiem, mūsu Klienti ir priecīgi pielāgot metāla salmiņu tīrīšanas birstīti, lai uzpucētu automātu piena tecēšanas trubiņu. Savukārt automāta atkaļķošanai, lieto @sonett.eu eko atkaļķotāju.
Mūsu plauktos atradīsi 2 veidu kafijas pupiņas kuras piedāvājam arī samalt uz vietas.
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.