SIERA KŪKA ĀBOLOS AR AUZU KRAUKŠĶI
9. novembris, 2021 pl. 13:33,
Nav komentāru
Šīm "kūciņām" nav klasiskās cepumu pamatnītes, bet tās ir paslēpušās sulīgos ceptos ābolos
Sastāvdaļas:
6 palieli āboli (jāizvēlas stingri āboli, kāda no rudens ābolu šķirnēm, receptē Champion šķirnes āboli)
400 g krēmsiera
2 olas
80 g skābā krējuma
50 g sviesta
70 g cukura (50 g siera masai un 20 g auzu kraukšķim)
no ieber.lv
1 tēj.k. vaniļas pastas (vai 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
no ieber.lv
)
80 g smalkais muslis ar ogām
no ieber.lv
30 g pekanriekstu no ieber.lv
1 tēj.k. kanēļa
no ieber.lv
Pagatavošanas gaita:
Vispirms sagatavo auzu kraukšķi: sviestu izkausē, pekanriekstus ar nazi sagriež nelielos gabaliņos. Bļodiņā liek Smalko musli ar ogām, 20 g cukura, izkausēto sviestu, sagrieztos pekanriekstus un kanēli, ar karoti visu sajauc kopā un atliek malā.
Sagatavo siera masu: bļodā liek istabas temperatūrā esošo krēmsieru, pievieno olas, skābo krējumu, 50 g cukura, vaniļas pastu, un ar putojamo slotiņu vai mikseri mazos apgriezienos visu sakuļ kopā līdz viendabīgai konsistencei.
Izgrebj ābolus. Ābolus vēlams grebt pēdējos, jo tie, ilgāk stāvot, mēdz kļūt brūni. Āboliem nogriež cepurītes un ar bumbiņkaroti (vai tējkaroti ar asām maliņām) rūpīgi izgrebj, atstājot ~5-7 mm no ābola maliņām.
Izgrebtos ābolus kārto cepamtraukā, iepilda tajos sagatavoto siera masu un virsū liek sagatavoto auzu kraukšķi.
Ābolus cep līdz 160°C sakarsētā cepeškrāsnī režīmā bez konvekcijas (t.i. bez ventilatora) ~45 minūtes.
Gatavus ābolus vēlams atdzesēt pirms pasniegšanas. Jārēķinās, ka, ēdot šīs “kūciņas” pavisam karstas vai siltas, siera kūka tajās būs šķidrāka. Atdziestot siera masa sabiezē, taču tā joprojām būs krēmīga. Šādas “kūciņas” lieliski garšos kopā ar saldējumu.
Lai gardi
Recepte: 3 Muskatrieksti
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.