Manas bērnības cepumi

Recepte: Agnese Berezovska
BOUNTY

Sastāvdaļas
200 g kokosriekstu skaidiņas
200 g kokosriekstu piena no bundžas cietā daļa (atdzesēta)
2 ēdk. kļavu sīrups
250 g tumšā šokolāde
Pagatavošana
Bļodā samaisa kokosriekstu skaidiņas, kokosriekstu pienu un kļavu sīrupu. Maisījumu nogaršo un pielāgo saldumu. Ar rokām veido batoniņus un novieto uz šķīvja, kas noklāts ar cepamo papīru. Sagatavotos batoniņus uz dažām minūtēm ievieto saldētavā. Tikmēr izkausē tumšo šokolādi vai nu mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē. Batoniņus izņem no saldētavas un ar divu dakšu palīdzību katru batoniņu apviļā mazliet padzisušā kausētajā šokolādē. Batoniņu dažas sekundes patur uz dakšas, ļaujot liekajai šokolādei nopilēt nost. Pēc tam batoniņu novieto atpakaļ uz cepamā papīra. Turpina ar visiem atlikušajiem batoniņiem. Ievieto ar šokolādi pārklātos batoniņus ledusskapī uz 30 minūtēm.
NE TIK SALDAIS BOUNTY
Sastāvdaļas
50g kokosa skaidiņas
50g vārīti baltie rīsi
50g kokosriekstu piena no bundžas cietā daļa (atdzesēta)
5 gabaliņi tumšā šokolāde
Vanilīna cukurs
Pagatavošana
Visu, izņemot šokolādi, liek katlā un karsē uz lēnas uguns, kamēr rodas mīklas kunkulis. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, sadala 4-5 daļās un veido vajadzīgo formu. Masu mērcē izkausētā tumšajā šokolādē.
Avots: neapēd zemeslodi
MĪKSTĀS SIERA STANDZIŅAS
















Super garda putra ar placinātiem rudzu graudiem






MĀJĀS CEPTA GRAUDU MAIZE

Autore: Marita Kurčanova
MĀJĀS CEPTA GRAUDU MAIZE
Ūdens 1L
Milti 1,3 kg
Sēkliņas 3 saujas
Cukurs 2 ēdk.
Sāls 1 ēdk.
Raugs (klucītis, ne sausais)
Ola 1gb
Eļļa 2 ēdk.
Bļodā lej siltu (+/- 40 grādi)ūdeni, pievieno 2 ēdk. augu eļļu (rapšu), 1 ēdk. sāli un 2 ēdk. cukuru. Izmaisa. Iesit 1 olu, izmaisa. Masai pieliek 1/3 rauga (30gr) un rūpīgi izmaisa. Pievieno 2 saujas sēklu maisījumu (ķimenes, linsēklas, saulespuķu sēklas, sezama sēklas u.c.) un 1 sauju rudzu kliju.
Ar roku izmīca viendabīgu masu. Pamazām ber klāt miltus. Ja grib baltāku maizi – tad augstākā labuma kviešu miltus, ja veselīgāku – tad rudzu miltus un klijas, un nedaudz kviešu miltus. Mīklai jābūt staipīgai un vijīgai, ne rullējamai.
Liek mīklu raudzēties silta vietā bez caurvēja, apmēram uz 30 min., līdz mīkla sniedzas pāri bļodai. Bet raudzē ne ilgāk par 40 min.
Uzraudzēto mīklu liek ietaukotā, ar eļļu vai sviestu iesmērētā formā. Kukulīši no šīs mīklas nesanāks.
Liek AUKSTĀ cepeškrāsnī!!!
Krāsni ar ventilatoru ieslēdz uz 230-240 grādiem un cep apm. 35-40 min. Krāsns durtiņas virināt nevajadzētu. Tik pa retam, lai apgrozītu maizes veidni.
Kad gatavs, maizīti ņem ārā no veidnes kamēr vēl karsta. Neatdzesē veidnē.
Maizīti liek uz koka dēlīša vai linu dvielīša.
Maizi atdzesē 10-15 min.
Lazanja ar kabaču lečo
Pa virsu pārkaisa picas zaļumus. Cep 40min 180-200 grādos.
Kabaču lečo atradīsi šeit
Picas zaļumus atradīsi šeit
Steidzīgie ogu-biezpiena plācenīši tikai 15 minūtēs


1 porcijai (4 plācenīšiem):







Pagatavošana:





Recepte: @lienegetsfit
Ogu konfektes












Rožūdens pagatavošana mājās

Pagatavošanas process ir ļoti vienkāršs:
1. birstošās vai saplūktas rožlapiņas aplejam ar verdošu ūdeni un pārklājam ar dvieli, lai savelkās 60min.
2. Izmekšķerējam laukā rožlapiņas un ieliekam burvju rožūdeni ledusskapī atveldzeties 30min.
3. Pildām trauciņos un baudām .
Lietošanas veidi- Var lietot kā ikdienas toniku, lai atsvaidzinātu seju vai arī iepildīt spreja pudelītē un nēsāt līdzi, kad jūtat ka ir smacīgs tā uzreiz sejai virsū. Seja būs tikai pateicīga!
- kā dāvana mīļām draudzenēm, māmiņai vai kaimiņienei, pieliekot klāt aprakstiņu par sastāvu un pielietojumu.
Avots: https://zandalife.blogspot.com/2013/07/ka-majas-apstaklos-pagatavot-rozudeni.html
Mājās cepta ciabatta

Nepieciešams:
500g kviesu milti
7g sausais raugs
1 TK sāls
3 ĒK olīveļļas
Proporcijas paredzētas 2 klaipiņiem, kurus baudīt siltus kopā ar olīveļļu, balzamiko etiķi vai sviestu.
Miltus ber bļodā, iemaisa tajos raugu un sāli. Pēc tam pievieno eļļu un 400 ml siltu ūdeni. Mīklu kārtīgi maisa aptuveni 5 - 8 minūtes (visvienkāršāk to darīt virtuves kombainā mīklas sajaukšanas režīmā). Mīklu jauc līdz tā ir elastīga.
Ņem ietaukotu trauku, ieliek tajā mīklas kukulīti. Trauka virsmu noklāj ar ieeļļotu cepamo papīru un pārsedz ar virtuves dvielīti vai pārliek pāri pārtikas plēvi.
Mīklai ļauj uzbriest tik ilgi, līdz tās apjoms divkāršojies. 1h-1.5h.
Pēc tam uzmanīgi izņem pusi mīklas no trauka un liek uz virsmas, kas apkaisīta ar mannu vai miltiem. Mannā apviļā arī otru kukulīša pusi un liek uz cepamās pannas. To pašu izdara ar otru pusi mīklas.
Pirms maizi cept, pārklāj abus kukulīšus ar ieeļļoto cepamo papīru un atstāj vēl nedaudz uzbriest un atpūsties 25min.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.
Maizi liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un garoziņa kļuvusi cieta.
Gatavo maizi izņem no cepeškrāsns un atdzesē ietītu dvielī. Droši var izcept maizi pirms miega un brokastīs baudīt.
Čabatu pasniedz siltu vai jau atdzisušu. Bauda iemērcētu olīveļļā vai balzamiko etiķī.
Mājās cepta maize no dabīgā ierauga pulvera

Pieturamies pie pamata receptes, bet 3 ēdamkarotes ieraugu aizstājam ar dabīgo maizes ierauga pulveri no ieber.lv Uz 500g miltu liek 1.5 ēdamkārotes ierauga.
Maize izdodas vieglāka un poraināka, piekam ātrāk pagatavojama. 3h un maize gatava ēšanai.
Marmora olas

Marmora olu krāsošanas recepte:
Smalki sagriež dzelteno un sarkano sīpolu mizas, sagatavo marli, diegu, ūdens bļodu. Olu saslapina, apviļā biešu pulverī un sīpolu mizu gabaliņos, tad liek uz marles, saritina tajā un nofiksē ar diegu. Vāra lielā katlā ar etiķi un sāli 15-20min. Pēctam atdzesē aukstā ūdenī un saiņo vaļā. Ar eļļu nospodrina olas spožas un krāmē groziņā. Recepti var droši pielāgot, piemēram biežu pulveri aizstājot ar augogles vai nātru pulveri. Vārošajam ūdenim katla pievienot var pievienot karkādes tēju.
Vieglas vakariņas

Vieglas vakariņas. Nepieciešams :
-Blanšēti un grauzdēt lazdu rieksti
-@darzniekslv garais gurķis
-@pesto.lv bazilika pesto
-Spinātu lapas.
Šo recepti droši varam bagātināt ar lobītām kaņepju sēkliņām no @lojahempfoods, grauzdētām ķirbju vai saulespuķu sēklām.
Ļauj sev vaļu burvestībām virtuvē
Brokastis

Brokastis 👩🏻🍳🤤
🌟Kukurūzas galetes
🌟Varītas olas
🌟Krabju nūjiņas
🌟Konservēti zaļie zirnīši
🌟Majonēze
🌟Svaigais gurķis
🌟Lobītas kaņepju sēkliņas
Gatavojam salātus: olas un krabju nūjiņas sagriež kā salātiem, pievieno zirnīšus un majonēzi, sajauc. Kārto uz galetēm. Smalki sagriež gurķi, uzber pa virsu un arī nedaudz kaņepju sēkliņas.
Autore: Agnese Berezovska
Indijas riekstu un sēklu svaigie salāti

Super forša un garda recepte, kurai nepieciešams:
spinātu lapas
ledus salāts
balzamiko mērce
Mozzarella siers sagriezts kubiņos
4 seklu maisījums un lobītas kaņepju sēklas
indijas rieksti
Lai labi garšo.
Veselības un imunitātes sargs

Nepieciešams 300-400g ūdens peldē izkausēts medus, jo šobrīd tas ir sacukurojies.
50g ingvera pulveris vai 100g sarīvēta nomizota ingvera sakne
50g Ceilonas kanēlis malts
50g kurkuma pulveris.
Visu samaisa un lieto pa 1 tējkarotei pēc ēšanas, ļaujot izkūst mutē.
Autore: Marta Kimonte
ieber.lv Vēstneses Ingūnas saldskābmaizes recepte ar ieraugu

Rudzu miltus var droši aizstāt ar ķirbju sēklu miltiem, tad maize iegūs zaļo toni.
Sēkliņas liek kādas vien patīk-kaņepju, ķirbju, saulespuķu, amaranta, ķimeņu, linsēklas utt.
Kaņepju piens

No kaņepju sēkliņām var iegūt kaņepju pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. Izdzer pusglāzi šāda piena, un enerģijas pietiks visai dienai!
Sastāvdaļas:
500 ml ūdens
5 ēd. k. kaņepju sēklu (lobītu)
7 dateles (žāvētas)
1 tjk. kanēlis vai 1 tjk. vaniļa
Visas sastāvdaļas liekam blenderī un sakuļam viendabīgā, pienam līdzīgā dzērienā. Ja netīk mazās daļiņas, kas jūtamas no kaņepju sēklām un datelēm, varat šķidrumu izkāst caur sietu. Lobītās kaņepju sēkliņas to riekstīgās tekstūras dēļ sadalīsies diezgan labi, bet dateles sadalīsies labāk un vienmērīgāk, ja iepriekš tiks izmērcētas ūdenī.
Šai receptei var pieiet radoši, atkarībā no tā, kas katram labāk tīk garšas un daudzuma ziņā. Pamats ir ūdens un kaņepju sēklas, pārējais ir katra paša rokās. Lai piens būtu saldāks, var pievienot ēdamkaroti medus vai brūno cukuru (garšas dažādībai var izmēģināt arī tumšo karamelizēto cukuru vai kļavu sīrupu).
Ja gribas sāļu dzērienu, var piebērt sāli un zaļumus. Ja kaņepju piens šķiet pārāk ūdeņains, var likt divreiz vairāk sēkliņu – dzēriens iegūst ļoti intensīvu garšu un kļūst stiprs.
Ja gatavo dzērienu bērniem, var pielikt arī sablendētu banānu, kakao pulveri vai vaniļas cukuru (tikai ne visus uzreiz). Pirms dzeršanas piens jāsamaisa, jo tas noslāņojas.
Līdzīgi lobītu kaņepju sēkliņu vietā varat izmantot arī nelobītas kaņepju sēkliņas. Lai to pagatavotu, kaņepju sēkliņas nakti mērcē ūdenī (litrā ūdens ieber 100 gramu negrauzdētu sēklu). Tad izmērcētās sēklas ar ūdeni, kurā tās mirkušas, liek blenderī un kuļ, līdz masa kļūst pienbalta. To izkāš caur 3–4 marles kārtām. Šim pienam būs nedaudz atšķirīga, izteiktāka kaņepju garša.
Priekā!
Pagatavošana:
Gardie snikerīši

Sastāvdaļas jau visas redzamas bildē :) Mandeles grauzdē 7 minūtes 190 grādos.... ne minūti vairāk, jo sadegs. Uztaisa auzu giljāžu, izkausē šokolādi. Veidnē ieliek cepamo pāpīru, pļānā kārtā ielej izkausēto šokolādi, pa virsu auzu griljāžu, tad kokosriekstu karameļu kārtu, pēc tam zemesriekstu sviesta kārtu, pa virsu saber grauzdētas mandeles un pārlej ar šokolādi - gatavs!!!! Liek saldētavā. Kad sasalis izņem, sagriež saliek kārbiņā un tur saldētavā.
Autore: Laila Dergača
Jaunākie ieraksti
-
145. raidījums izzini un pielieto ģimenes finanses
18. feb. 2021 -
Ģimenes finanšu pratība ilgtspējai -Preses relīze
17. feb. 2021 -
144. raidījums izzini un pielieto suņu labsajūtas gadžeti
8. feb. 2021 -
Dabai draudzīgs stāsts ar turpinājumu Cēsu Vēstīs
4. feb. 2021 -
Goda ģimenes kartes atlaide
3. feb. 2021 -
Manas bērnības cepumi
2. feb. 2021 -
BOUNTY
28. jan. 2021
Lai gardais vairojas
Esi uzpildījis labumus IEBER.LV, tad aicinām Tevi būt dāsnam ar receptēm to pielietojumam. Sūti foto un aprakstu mums ieberlvcesis@gmail.com
Seko mums:
Facebook un Instagram: IEBER.LV