Maize ar Smalko sēklu musli
Nekad nav par vēlu sākt cept maizi pašam 🍞Un šī sēkliņu maizes recepte tiešām ir lieliska 👌 #neapedzemeslodi
Sastāvs:
300 gr kviešu milti no ieber.lv
100 gr sēklu @smalkaismuslis no ieber.lv
300 ml silts ūdens
8 gr sausais raugs
3 ēd.k cukurs no ieber.lv
1/2 ēd.k sāls no ieber.lv
4 ēd.k saulespuķu sēkliņas no ieber.lv
2 ēd.k čia sēkliņas no ieber.lv
Pagatavošana:
Mazā bļodiņā aplej sauso raugu ar 50ml silta ūdens un atstāj 15min siltā vietā aktivēties. Lielā bļodā sajauc miltus ar sēklu musli, saulespuķu, čia sēkliņām, sāli un cukuru. Sausajā maisījumā izveido bedrīti. Tajā ielej aktivēto raugu un pievieno vēl 250ml silta ūdens. Visu samaisa, pārklāj ar dvielīti un noliek siltā vietā uz stundu uzrūgt. Pēc stundas mīklu izgāž uz miltiem apkaisīta dēlīša, mazliet samīca un ieliek ar cepamo papīru izklātā bļodā. Pārber ar mazliet miltiem, iegriež svītras mīklā, pārsedz ar dvielīti un atstāj vēl 30 min uzrūgt. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, ieliek tajā sakarst keramikas cepamtrauku. Kad mīkla uzrūgusi to ar visu papīru pārceļ sakarsētajā cepamtraukā, uzliek vāku un cep 220 grādos 30 minūtes, tad vāku noņem, samazina karstumu uz 190 grādiem un cep vēl 30 minūtes.
Maizīti izceļ no formas, padzesē uz restēm un mielojas kā ar vislielāko gardumu, jo tāda tā arī ir - mīksta viducī ar kraukšķīgu garoziņu.
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.