MĪKSTĀS SIERA STANDZIŅAS
25. janvāris, 2021 pl. 17:15,
Nav komentāru
MĪKSTĀS SIERA STANDZIŅAS mūsu brīvdienu gardums - mīkstas, kūpošas un karstas siera standziņas šīs būs piederīgas lielam zupas šķīvim, brokastīm vai vienkāršai uzkošanai, nu, vienīgi.. jāpaspēj, kamēr visas nav apēstas un kāda vēl palikusi šķīvī
•
LAI PAGATAVOTU 12 SIERA STANDZIŅAS NEPIECIEŠAMS:
280 g miltu (pieejami ieber.lv)
200 ml silta piena
70 g parmezāna tipa siera
30 ml eļļas (pieejama ieber.lv)
7 g sausā rauga (pieejams ieber.lv)
1 ēd.k. cukura (pieejams ieber.lv)
1/2 tējk. sāls (pieejams ieber.lv)
+ apmēram 50 g siera standziņu apviļāšanas rullēšanas procesam + drusciņa gatavo standziņu pārbēršanai pirms cepšanas
+ ola standziņu apsmērēšanai
•
PAGATAVOŠANA:
Vispirms pagatavo rauga mīklu - bļodā lej 100 ml silta piena, tajā iemaisa cukuru un sauso raugu, tad atstāj sagatavoties 15 minūtes.
Burbuļojošajā šķidrumā lej atlikušo pienu, pievieno miltus, eļļu, sāli un smalki sarīvētu sieru. Mīklu mīca 10 minūtes, tad bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un mīklu atstāj stundu uzrūgt siltā vietā.
Mīklu sadala 12 līdzīga izmēra piciņās. Uz galda ber smaki sarīvētu sieru, pa vienai ņem mīklas piciņas un katru rokās izrullē apmēram 30 cm garā desiņā to no visām pusēm apviļājot sierā.
Uz galda novietoto desiņu kārtīgi savirpina uz riņķi, tad pārloka uz pusēm un savirpinātā desiņa pārtaps pīnītē ( šo virpināšanas tehniku var pārbaudīt arī ar jebkuru aukliņu - to tik ilgi virpina uz vienu pusi, līdz, to pārlokot uz pusēm, aukliņa pati salocīsies pīnītē, nu, šitā, šķiet, varētu pat vizualizēt to darbošanos ). Šo virpināšanu atkārto ar visām atlikušajām 11 mīklas piciņām.
Pīnītes novieto cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tad tās uzraudzē vēl 15 minūtes, pēcāk pārziež ar sakultu olu, pārber ar sieru ( te var pievienot arī kādas sēkliņas), pannu liek līdz 190°C sakarsētā cepeškrāsnī un standziņas gatavo 17 - 20 minūtes #našķoties #našķotiesrecepte
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.