Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
ieber.lv
  • Interneta veikals
    • Mani našķi
      • Želejkonfektes
      • Rieksti
      • Žāvējumi un sukādes
      • Dažādi gardumi
      • MILZU! pārslas
      • Kraukšķīgie
      • Šokolādīgie
    • Bērniem
    • Cēsu labumi
    • Milzu krāsojamais plakāts
    • Dāvanu karte
    • Manai veselībai
      • Bezglutēna produkti
      • Tēja, kafija
    • Maniem matiem
    • Dāvanas
    • Manai auguma labsajūtai
      • Dabas pērles
      • Menstruāciju gadžeti
      • Manam smaidam
      • Manas bārdas kopšanai
      • Maniem matiem
    • Manas bārdas kopšanai
    • Manai mājsaimniecībai
      • Purenn Eko produkti
      • Sonett eko produkti
      • BIObag labumi
      • Bišu labumi
      • Redecker vācu labumi
      • Stikla burciņas un maisiņi
      • Manas sveces
    • Manam smaidam
    • Tēja, kafija
    • Manām slāpēm
    • Mani graudaugi, pākšaugi
      • Sēkliņas
      • Makaroni
      • Rīsi
      • Maltītes
      • Milti
      • Pupiņas
    • Manas eļļas
    • Manas garšvielas
      • Pipari
      • Sāļi
      • Garšvielu maisījumi bez sāls
      • Garšvielu maisījumi
    • Kas vienam lieks citam prieks
  • Par mums
    • Sīkdatņu un privātuma politika
    • Atsauksmes
    • Sabiedriski
    • Foto galerija
    • Mīti un fakti par ieber.lv
    • Biedrība Mazie soļi ilgtspējā
  • Piegāde
  • Receptes
  • Cēsīs tīri.labi
    • Mazo soļu pasaka bērniem
  • Zero Waste City
    • Iepirkumu saraksts
    • Lietu interneta pakomāts Tev
    • Mazo solīšu stāsts
    • Maršruts Cēsīs tīri.labi
    • Zero Waste saliedēšnas izaicinājums
    • Raidījumi "Izzini un pielieto" kopā ar Urdu
    • Ilgtspējīga iepakojuma rokasgrāmata
    • Gardēžu ceļvedis
    • Akcija 5 beziepakojuma pirkumi
    • Maršruti ģimenei ar bērniem
    • Skolēnu ekskursijas
    • Ilgtspējas meistarklases
  • Uzņēmumiem
    • Komandas saliedēšanas pārgājiens
  • Kontakti

Maizes mājas pīrāgu recepte

13. maijs, 2024 pl. 11:12, Nav komentāru


no šīs pašas mīklas izdodas arī fantastiskas kanēļmaizītes, ķimeņbulciņas, rabarbermaizes un magoņrausīši.

Mīklas sastāvdaļas:

  • 1 krūze (250 ml) piens
  • 1 krūze (250 ml) kefīrs
  • 1 krūze (250 ml) ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 9 ēdamkarotes cukurs
  • 1 paciņa raugs
  • 2 kg kviešu milti (var cept arī no 1kg kviešu un 1 kg miežu miltiem)
  • 1 – 1,5 krūze eļļa
  • 1 paciņa vanilīna cukurs
  • 2 olas pārziešanai
  • ķimenes pārkaisīšanai

Pildījumam:

  • kubiņos  sagriezta žāvēta gaļa
  • cepti sīpoli (ja garšo
  • sāls
  • pipari

Gatavošana:

Nelielā traukā sagatavo raugu –  sadrupina, pievieno 1 ēdamkaroti cukuru + siltu ūdeni + 1 ēdamkaroti miltus un izmaisa. Izveidotā masa ir krējuma biezumā, atstāj  uz 5 līdz10 minūtēm, lai raugs sāk “kāpt” uz augšu.


Lielā bļodā ielej pienu + kefīru + siltu ūdeni. Šķidrumam jābūt siltam, ne karstam. Pievieno sāli + cukuru + vanilīna cukuru, rūpīgi izmaisa.  Miltus pievieno pakāpeniski, sijājot caur sietu. Kad mīklas šķidrumam pievienota ⅓ miltu no kopējā daudzuma, masu ar koka karoti izmaisa un pievieno uzrūgušu raugu. Turpina pievienot miltus, tos sijājot.

Mīkla kļūst  bieza. Tad ir īstais brīdis mīklai pakāpeniski pievienot 1 krūzi eļļas. Pievienojot eļļu, mīkla kļūst vijīga. No šī brīža mīklu turpina mīcīt ar rokām.  Plaukstas pirms likšanas mīklā saeļļo, tad mīkla nelips pie rokā. Turpina pievienot miltus, iegūstot  viendabīgu, elastīgu masu.  Kad mīkla sāks atlipt no rokām, tā ir gatava. No gatavās mīklas bļodā izveido “bumbu”, bļodu apsedz ar dvieli un liek siltumā, lai uzrūgst.

Kad mīkla palielinājusies 2x, mīklu dala porcijās. Pīrāgus veido uz koka dēlīša, kam uzklāta eļļa (miltus aizstāj ar eļļu, milti gatavu mīklu cietina), gatavo pīrādziņus.Katrs cepējs pats  izvēlas sev mīļākās garšas un cep pīrādziņus ar gaļas, siera, kāpostu, ābolu, biezpiena un citiem pildījumiem. Svarīgi, lai mīkla pilnībā aptver tajā ielikto pildījumu un pīrāgs cepšanas laikā neatveras. Kad gatavie pīrāgi sarindoti pannā, ar otiņas palīdzību tos pārklāj ar sakultu olu un rotā ar ķimenēm vai citām sēkliņām.

Mēs pīrāgus cepam ar malku kurinātā maizes krāsnī , kur tie izcepas 5 līdz 7 minūšu laikā.  Elektriskajā vai gāzes cepeškrāsnī, ieteicams griezt maksimālo karstuma režīmu,  tad pīrāgi- nesakaltīs un izcepsies mīksti, pufīgi.

Lai labi garšo!

Piesakies ekskursijai Maizes mājā

Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti

  • Kā pārveidot vīriešu kreklu par noderīgu apģērbu sievietēm? 3 ilgtspējīgi padomi no ieber.lv
    24. apr. 2025
  • Ilgtspējība, kas iedvesmo. Kā darbinieku saliedētības pasākums var kļūt par jaunu sākumu uzņēmuma vērtībām?
    17. apr. 2025
  • Interaktīva vides izglītība un komandas saliedēšana: spēle "Trāpi planētai par labu"
    5. apr. 2025
  • 9 jautājumi, kas palīdz darba vidi veidot ilgtspējīgu
    25. mar. 2025
  • 3 Soļi Ilgtspējīgā biroja virzienā: Kā padarīt darba ikdienu zaļāku un efektīvāku
    25. mar. 2025
  • Jaunumi ieber.lv – iepazīsties ar 4 jaunajiem pulveriem un to priekšrocībām!
    20. mar. 2025
  • Labāka nākotne mūsu bērniem: kā mammas var veidot ilgtspējīgāku ikdienu?
    13. mar. 2025

Lai gardais vairojas

Esi uzpildījis labumus IEBER.LV, tad aicinām Tevi būt dāsnam ar receptēm to pielietojumam. Sūti foto un aprakstu mums [email protected]

Seko mums:

 Facebook, Tiktok un Instagram: IEBER.LV



Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Meklē preces Latvijas interneta veikalos Salidzini.lv logotips Ceno.lv Latviesi.com