Sātīgo puķkāpostu salātu un saulē kaltēto tomātu pesto recepte Tev

Saulē kaltēti tomāti, sāls, ķiploks, linsēklas, drusku tomātu sula. Proporcijas droši pēc sajūtām.
Vai otra recepte:
Ko nozīmē bērniem un videi veselīgi našķi?

♻️Ko nozīmē bērniem un videi veselīgi našķi ❓
Izmanto ieber.lv sortimentu dažādos veidos:
♻️Kā izejvielas, lai radītu mājās kārumus pats. Piemēram, Medjoul dateles, pildītas ar tahini un pārklātas ar izkausētiem šokolādes čipsiem. Dekorētas ar saldējot žāvētiem zemeņu gabaliņiem.
♻️Sakomplektē savu našķu trauku ar dažādiem gardumiem Cēsīs, Pļavas ielā 13
♻️Mūsu interneta veikalā saliec vēlamo gardumu klāstu un daudzumu, bet mēs tos Sasaiņosim un tev nogādāsim ar pakomātu starpniecību.
Nāc ciemos uz garšu feju valstību!
#ieberlv #izziniunpielieto #našķoties #cēsis #piegade #omniva #dpd #saldumi #yammy #naski #candy #sweets #želejaskonfektes #labassaknes #dzērvenes
Ko uzdāvināt tētim Tēva dienā?

Kā pagatavot mājās saldējumu 5 receptes

Iedvesmojies pagatavot viegli un ātri vēso kārumu formiņās vai vafeļu konusos:

Auzu graudi kuģa veselības uzturēšanai, kad intensīvi lieto medikamentus
Recepte no mūsu klientes Ineses par kuģa veselības uzturēšanu, kad intensīvi lieto medikamentus
Nomazgā 200g auzu graudus un aplej uz nakti ar verdošu ūdeni 1L termosā. Sāk baudīt jau pirmos malkus no rīta tukšā dūšā un bauda visas dienas gaitā. Veic vidēji 2 mēnešu kūri, tad pauzīte un atkal var atsākt. Auzu graudi nav ķīmiski, termiski apstrādāti.
ŠĶELTO ZIRŅU PLĀCENĪŠI recepte

Iedvesmojies no izaicinājuma Neapēd zemeslodi. Vakariņas (recepte no edamzale.lv)
Sastāvdaļas
500 g šķelto zirņu no ieber.lv
100 g rīvmaizes
1 ķiploka daiviņa vai ķiploku granulas no ieber.lv
1½ ēdk. sojas mērces
Buntīte pētersīļu jeb ~ 75 g vai kaltēti pētersīļi no ieber.lv
2 ēdk. turku zirņu miltu – ieber.lv
1 ēdk. tomātu mērces
1 ēdk. olīveļļas vai rapšu eļļas no ieber.lv
2 tējk. karija no ieber.lv
2 tējk. sāls no ieber.lv
Pagatavošana
1. Šķeltos zirņus ieliek mērcēties aukstā ūdenī uz 4 stundām.
2. Izmērcētos zirņus rūpīgi noskalo un liek vārīties aukstā ūdenī, augstā temperatūrā.
3. Kad ūdens uzvārījies, samazina temperatūru līdz vidējai un nosmeļ putas, ja tādas rodas. Atstāj zirņus vārīties līdz tie gatavi (~ 20 min).
4. Kad zirņi izvārīti, tos nokāš un atliek malā.
5. Pannā uzsilda nedaudz olīveļļas un zemā temperatūrā apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, pašās beigās pievieno 1 tējk. sojas mērci.
6. Pusi no šķeltajiem zirņiem liek virtuves kombainā kopā ar apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem, pētersīļiem, atlikušo sojas mērci, olīveļļu, tomātu mērci, sāli un kariju. Smalcina līdz iegūta viendabīgas konsistences masa.
7. Iegūto masu liek lielā bļodā, pievieno atlikušos zirņus, turku zirņu miltus, rīvmaizi un rūpīgi samaisa.
8. Plācenīšu masu liek saldētavā uz 15 minūtēm.
9. Uzkarsē krāsni līdz 200 °C, ieklāj pannā cepampapīru. Veido nelielus plācenīšus (~ 5 cm diametrā un 1 cm biezus), liek uz cepampapīra. Pārziež plācenīšus ar olīveļļu vai kokosriekstu eļļu.
10. Plācenīšus cep ~ 10 min, tad tos apgriež otrādi un atkal apziež ar eļļu. Liek cepties vēl 10 minūtes, ņem ārā no krāsns un ēd.
KRAUKŠĶĪGIE BURKĀNU PLĀCENĪŠI recepte no neapēd zemeslodi izaicinājuma

Sastāvdaļas
2 lieli burkāni un 1 sīpols
400 g konservētu pupiņu vai vārītu
¾ tējk. kaltēta rozmarīna no ieber.lv
¾ tējk. kaltēta timiāna no ieber.lv
½ tējk. kumīna un ½ tējk. karija no ieber.lv
1 tējk. sāls no ieber.lv
½ glāze kviešu vai auzu miltu (var blenderī samalt auzu pārslas) no ieber.lv
Eļļa cepšanai, piemēram rapšu no ieber.lv
Pagatavošana
1. Burkānus nomazgā (nav jāmizo) un sarīvē ar rupjo rīvi. Pievieno noskalotas un nokāstas pupiņas, sīki sasmalcinātu sīpolu un visas garšvielas.
2. Ar rokām samīca, līdz pupas ir izšķīdušas un visas sastāvdaļas kārtīgi sajauktas. Pievieno miltus un samīca vēl mazliet.
3. Pannā uzkarsē eļļu. Ar rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm, līdz tie ir kraukšķīgi. Pasniedz uz maizes, burgerā vai ar piedevām pēc izvēles.
SOJŠLIKS MAJONĒZES MARINĀDĒ
Sastāvdaļas (2–4 porcijas)
120 g sauso sojas šķēlīšu
100 ml sojas mērces
30 g cukura
450 g augu valsts majonēzes (piem., Spilva 4 sezonu, Hellmann’s, Sojalita)
1 sīpols
1 citrons
Bunte svaigu diļļu
|
"SNICKERS" KŪKA BEZ CEPŠANAS

Neapēd zemeslodi Deserts (Recepte no Kristīnes Bergfeldes; video recepte šeit)
Sastāvdaļas
Pamatnei:
250 g auzu pārslu no ieber.lv
4 ēdk. kokosriekstu eļļas
2 ēdk. zemesriekstu sviesta no ieber.lv
5 dateles no ieber.lv
3 ēdk. augu piena
3–5 ēdk. kļavu sīrupa (pēc izvēles) no ieber.lv
Pildījumam:
400 g Medjool dateļu* no ieber.lv
4 ēdk. zemesriekstu sviesta
1 tējk. vaniļas ekstrakta no ieber.lv
Šķipsna sāls
50 g grauzdētu zemesriekstu
Dekorēšanai:
150 g tumšās šokolādes no ieber.lv
3–4 ēdk. augu piena
Grauzdēti zemesrieksti
Pagatavošana
1. Sāk ar pamatnes gatavošanu. Virtuves kombainā ber auzu pārslas un samaļ līdz miltiem līdzīgai konsistencei.
2. Samaltajām auzu pārslām pievieno kausētu kokosriekstu eļļu, zemesriekstu sviestu, dateles, augu pienu un kļavu sīrupu. Turpina malt, līdz masa ir vienmērīga un kļuvusi nedaudz lipīgāka.
3. Samalto masu ber kūkas formā (aptuveni 20 cm diametrā), vienmērīgi izlīdzina un ar pirkstiem kārtīgi nospiež, lai pamatne ir stingra.
4. Gatavo pildījumu. Bļodā liek visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas un blendē, līdz masa kļuvusi vienmērīga un līdzinās karamelei.
5. Pildījuma masu klāj uz kūkas pamatnes un vienmērīgi izlīdzina. Lai masu būtu vieglāk izlīdzināt, to var darīt ar karoti, kas iepriekš iemērkta ūdenī.
6. Kūku pārklāj ar grauzdētiem riekstiem, tos viegli iespiežot kūkas pildījumā. Vislabāk kūkai izmantot sālītus zemesriekstus, kas ļoti labi papildina saldo pildījuma masu. Kūku liek saldētavā uz 30 min.
7. Gatavo kausēto šokolādi. Bļodā sajauc tumšās šokolādes gabaliņus un augu pienu. Liek sildīties karsta ūdens peldē līdz šokolāde izkususi.
8. Pārklāj kūku ar šokolādes masu, ja vēlas, dekorē ar papildus zemesriekstiem. Liek ledusskapī uz pāris minūtēm, lai šokolāde sastingst.
*Padoms: pildījumam vislabāk izvēlēties Medjool dateles, taču var izmantot arī citas dateles, galvenais, lai tās ir pēc iespējas mīkstākas. Sausākas dateles pirms gatavošanas ieteicams iepriekš izmērcēt siltā ūdenī (vismaz 1 stundu). Savukārt zemesriekstu sviestu iepriekš vēlams izkausēt mikroviļņu krāsnī, lai tas kļūst šķidrāks, tādējādi atvieglojot blendera darbu.
Saldās zemesriekstu bumbiņas recepte

|
Sastāvdaļas
200 g dateļu no ieber.lv
2 saujas sālītu zemesriekstu -blanšēti pieejami ieber.lv
5 ēdk. zemesriekstu sviesta no ieber.lv
3–5 saujas kukurūzas pārslu (corn flakes)
100 g tumšās šokolādes no ieber.lv
1 ēdk. kokosriekstu eļļas
Kokosriekstu skaidiņas vai saldējot žāvēti zemeņu gabaliņi no ieber.lv
Pagatavošana
1. Uzvāra ūdeni un aplej dateles. Atstāj uz ~ 10 min uzbriest. Tad ūdeni nolej, dateles sablendē.
2. Bļodā liek visas sastāvdaļas un samaisa. Izveido bumbiņas, ko ieliek saldētavā.
3. Ūdens peldē izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu.
4. Izņem bumbiņas no saldētavas un noglazē ar šokolādes glazūru.
5. Apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām vai jebko citu, ko vēlas.
TORTILJA AR PUPIŅĀM recepte

Sastāvdaļas
4 tortiljas
1 paciņa salātu (pēc izvēles – baldriņi, spināti, Vidusjūras maisījums)
8 ķiršu tomātiņi
1 bundža konservētu sarkano pupiņu
1 gurķis
2 avokado
1 sarkanais sīpols
Mērce pēc izvēles, piemēram, augu valsts majonēze (Spilva 4 sezonu, Hellmann’s, Sojalita), sinepes vai cita
Spilva gurķu–sinepju salāti (pēc izvēles)
Garšvielas – sāls, pipari, citronpipari, oregano
Pagatavošana
1. Nokāš un noskalo konservētās pupiņas.
2. Sagriež avokado un uzber tam nedaudz sāls. Sagriež pārējos dārzeņus.
3. Uz tortiljas uzsmērē mērces (ļoti garda mērce sanāk, sajaucot majonēzi ar gurķu–sinepju salātiem) un liek virsū salātus, sagrieztos dārzeņus un pupiņas. Uzkaisa garšvielas.
4. Tortilju sarullē un pasniedz.
Paldies par recepti Neapēd zemeslodi izaicinājumam.KAŅEPJU HALVAS recepte
Sastāvdaļas uzpildi cik kārojas ieber.lv
2 glāzes nelobītu kaņepju sēklu (var izmantot arī lobītas)
100 g tumšās šokolādes čipsi
Pagatavošana
1. Kaņepju sēklas sablendē pēc iespējas smalkākas.
2. Izkausē šokolādi.
3. Kārtīgi sajauc kaņepju sēklu masu ar tumšo šokolādi. To var darīt bļodā ar rokām vai karoti vai izmantot blenderi, ja masa pārlieku neķep pie blendera malām.
4. Izkārto masu taisnstūra formā uz cepamā papīra vai kādā piemērotā traukā. Liek ledusskapī uz dažām stundām, lai masa nedaudz sacietētu (var arī likt uz īsāku laiku saldētavā).
5. Sagriež gabaliņos un pasniedz!
*Padoms: ja kakao saturs šokolādē ir liels, saldākam iznākumam var pievienot nedaudz (brūnā) cukura.
Sezama pīrādziņu recepte Tavam svētku galdam

5 sastāvdaļu pīrādziņu recepte Tavam svētku galdam :
Kārtainā mīkla
Sezama sēkliņas
Rīvēts Krievijas siers
2 olas
@gardais_produkti buljona maisījums vai kāds cits sāls maisījums kas pa rokai.
Atkausējam mīklas plāksnītes, pildām ar siera, sēkliņu un olu maisījumu. Cepam sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos līdz zeltaini.
Lai labi garšo 🥰 našķējies un krāso Milzu krāsojamo plakātu ZERO WASTE CITY, klausoties Mazo solīšu pilsētas pasaku 🤩
Kā pagatavot eglītes rotājumus no dabas veltēm?

Kā pagatavot eglītes🌲rotājumus no dabas veltēm🍊❓
Tev noderēs :
Kanēļa standziņas, kaltēti čiekuri, džutas aukla un apelsīnu mizas.
No apelsīnu mizām izspiežam vajadzīgo formu ar cepumu formiņu un uzturam vidū caurumiņu auklai.
Tad tik veram un sienam virtenes!
Un pēc čaklā darba, palutinam plaukstas ar roku vasku.
Kā Tu rotā šī šogad eglīti? Padalies komentārā.
#ieberlv #izziniunpielieto #diyproject #ziemassvētki #eglite #eglitesrotajumi #diy #orange #apelsīni #kanēlis #čiekuri #mammylife #mammudzīve #ģimenesprieki #ilgtspēja #lessismore #zerowaste #zerowasteliving

Kā uzturēt ilgtspējīgas attīstības?

Kas ir Tava prāta barība❓
Vai Tu atceries to katru dienu pabarot ar ko labu, pozitīvu, svētīgu, iedvesmojošu vai tomēr pretēju?
Mūsu ģimenē audzējam labo, lai vairojās.
❓Kā?
🐾Ar mazajiem soļiem :
-pateicības stāstīšana pirms miedziņa
-sarunām pie vakariņu galda par šīs dienas sajūtām, dienas prieciņu un kreņķīti
-trenējamies runāt to ko vēlamies piedzīvot.
❓Kādas ir Tavas ģimenes mazais solītis Harmonijas virzienā? Padalies komentārā.
#ieberlv #izziniunpielieto #good #labivārdi #laburedzet #labudzirdet #labusacit #selfgrowth #izaugsme #iedvesma #milzukrasojamaisplakats #mazosolupasaka #ilgtspēja #ģimenesprieki #family #laikskopa #kidsfun #kids #mammuikdiena #izklaides
Kā pagatavot izcili gardu frikadeļu zupu?

Ir gardi pelmeņi un frikadeles, bet nogaršojot Straupes Dižvīra meistardarbu, rodas skaidrāka izpratne par izcilu preci. Tajā jūt mīlestību un augstāko kvalitātes līmeni 🥰
Dižvīra Pelmeņi tagad gozējas arī Cēsīs ieber.lv un iepriecina Klientus.
Iesveram cik vēlies 🤩
Kāds ir Tavs iecienītais pelmeņu Pildījums? Padalies komentārā.
#ieberlv #izziniunpielieto #našķoties #cēsis #dizvirapelmeni #pelmeni #frikadeles #homemadefood #food #yammy #foodlove

Kā visu gadu audzēt mājās vitamīnus?

Kā mājās izaudzēt vitamīnus visos gadalaikos?
Diedzējot! Šodien lucernas stāsts:
Diedzēto lucernu sēklu dīgsti ir ar maigu un sulīgu garšu.
Tās ir bagātas ne tikai ar minerālvielām, tajās ir daudz fosfora, dzelzs, cinka, vara, kalcija, mangāna, kālija, nātrija, sēra, kā arī C, E, B1, B2, B12, D, un K vitamīni.
Ļoti vērtīgas ir arī tajās sastopamās pantotēnskābes, folijskābe un bioloģiski aktīvās vielas – biotīns, holīns, inozitols, karotīns, hlorofils un dažādas aminoskābes.
Lucernas ir pārbagātas ar hlorofilu, to lietojot uzturā cilvēks kļūst vesels, stiprs, enerģisks līdz sirmam vecumam, pie tam pretestība infekcijām ir fenomenāla.
Diedzētas lucernu sēklas var lietot svaigā veidā, kā piedevu salātiem, omletēm, sieriem, sviestmaizēm un zupām.
Šoreiz dīgstus izmantojam hotdogu gatavošanā.
❓Kā dīgstus lieto Tu? Padalies komentārā.
#ieberlv #izziniunpielieto #našķoties #cēsis #food #yammy #atbalstimazobiznesu #homemadefood #hotdog #lucerna #dīgsti #diedzēšana #veselība #veselīgi

Kādi dabīgā sastāvā palīgi noder pret saaukstēšanos?
❓Kas Tavā ģimenē ir iecienītie dabīgie palīgi pie saaukstēšanās ❓
Mūsu ģimenē ļoti mīl bišu produktus- bišu maizi, propolisu eļļā, medu kopā ar plūškoka ziedu tēju.
No saldētavas ātri vien pazūd dzērvenes un upenes.
Priežu čiekuru un priežu čiekuru pumpuru sīrups vienmēr atrodams ledusskapī.
Dabīgie vitamīni ir lieliski.
❓Paldies komentārā ar saviem dabīgajiem palīgiem, lai uzveiktu saaukstēšaos.
#ieberlv #izziniunpielieto #saaukstēšanās #helth #helthy #upenes #medus #sezams #sinepes #plūškoks #cesis #gogreen #goingzerowaste #ecoliving #enviromentallyfrendly
Ko pagatavot no rudens āboliem?

Šodien saudzējam vidi ar apvītušo rudens ābolīšu lietderīgu izmantošanu.
Gatavojam šokolādes - ābolu keksiņus ar termoizturīgajiem šokolādes gabaliņiem 🌞
Bet sīpoliņu ābolus salasījām sulas spiešanā.
Kā Tu lietderīgi izmanto rudens ābolu ražu, lai tie vienkārši neradītu pārtikas atkritumus? Padalies komentārā.
#ieberlv #izziniunpielieto #našķoties #cēsis #food #yammy #foryou #homemadefood #āboli #abolusula #cupcake #receptes #zerowasteliving #zerowasteshop #lesswaste #ilgtspēja #lessismore

Ko ātri un vienkārši pagatavot vakariņās?
Kad mazais ķipars veseļojas, tad ir svarīgi veikli pagatavojamās maltītes. Šovakar top veģetārais plova maisījums no uzņēmuma @gardais_produkti
Kamēr sveru plova maisījumu, tikmēr katliņā uzkarsēju ghi sviestu vai eļļu. Ņemu 150g maisījumu uz 300g ūdens. Kad uzvārās, tad nogriežam siltumu uz mazāko un 15 min sutina.
Rezultāts ir bauda acīm un vēderam.
❓Kas ir Tava ātro vakariņu recepte? Padalies komentārā.
#ieberlv #izziniunpielieto #gardais #plovs #vegetarian
#vakarinas #receptes #homemadefood #food #yammy #foodlove #cesis #riga