Kā pagatavot lukumu? Recepte Tev!
10. maijs, 2021 pl. 13:27,
1 komentārs

Kurš Austrumu saldumu veids garšo Tev?
Mūsu ķipari ir iecienījuši lukumu, un īpaši granātābolu.
Izmēģini lukumu pagatavot mājās :
3 glāzes kartupeļu milti
1/2glāze pūdercukurs
1/2 glāze blanšēti lažu rieksti vai mandeles vai kokosriekstu šķēlītes
6 glāzes ūdens
3 glāzes cukurs
Kokosriekstu skaidiņas lukuma apvārtīšanai.
Ja rieksti ir veseli, tad pārgriez uz pusēm.
Kartupeļu miltus sajauc ar 3 glāzēm auksta ūdens, lai nebūtu kunkuļu un atstāt uz kādu laiku atpūsties.
Katlā iebēr cukuru, pievieno atlikušo ūdeni, karsē, maisi un ik palaikam noņemt putas, līdz sīrups uzvārās.
Tad sīrupam strauji maisot pielej cieti ar ūdeni, pievieno riekstus un nepārtraukti maisi, uz uguns, līdz masa sabiezē.
Gatavo lukumu liec uz plāts vai trauka ar augstām malām un atstāj atdzesēties, tad sagriez gabaliņos, apviļā kokosriekstu skaidiņās, pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz.
Lai labi garšo!
1 komentārs - Kā pagatavot lukumu? Recepte Tev!
marite - 28. novembris, 2021 pl. 12:32
šī recepte vairāk izklausās pēc riekstu, neredzu nevienā vietā neko saistītu ar granātāboliem