Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
ieber.lv
  • Interneta veikals
    • Mani našķi
      • Želejkonfektes
      • Rieksti
      • Žāvējumi un sukādes
      • Dažādi gardumi
      • MILZU! pārslas
      • Kraukšķīgie
      • Šokolādīgie
    • Bērniem
    • Cēsu labumi
    • Milzu krāsojamais plakāts
    • Dāvanu karte
    • Manai veselībai
      • Bezglutēna produkti
      • Tēja, kafija
    • Maniem matiem
    • Dāvanas
    • Manai auguma labsajūtai
      • Dabas pērles
      • Menstruāciju gadžeti
      • Manam smaidam
      • Manas bārdas kopšanai
      • Maniem matiem
    • Manas bārdas kopšanai
    • Manai mājsaimniecībai
      • Purenn Eko produkti
      • Sonett eko produkti
      • BIObag labumi
      • Bišu labumi
      • Redecker vācu labumi
      • Stikla burciņas un maisiņi
      • Manas sveces
    • Manam smaidam
    • Tēja, kafija
    • Manām slāpēm
    • Mani graudaugi, pākšaugi
      • Sēkliņas
      • Makaroni
      • Rīsi
      • Maltītes
      • Milti
      • Pupiņas
    • Manas eļļas
    • Manas garšvielas
      • Pipari
      • Sāļi
      • Garšvielu maisījumi bez sāls
      • Garšvielu maisījumi
    • Kas vienam lieks citam prieks
    • Lapa
    • Bio preces
  • Par mums
    • Sīkdatņu un privātuma politika
    • Atsauksmes
    • Sabiedriski
    • Foto galerija
    • Mīti un fakti par ieber.lv
    • Biedrība Mazie soļi ilgtspējā
  • Piegāde
  • Receptes
  • Cēsīs tīri.labi
    • Mazo soļu pasaka bērniem
  • Zero Waste City
    • Iepirkumu saraksts
    • Lietu interneta pakomāts Tev
    • Mazo solīšu stāsts
    • Maršruts Cēsīs tīri.labi
    • Zero Waste saliedēšnas izaicinājums
    • Raidījumi "Izzini un pielieto" kopā ar Urdu
    • Ilgtspējīga iepakojuma rokasgrāmata
    • Gardēžu ceļvedis
    • Akcija 5 beziepakojuma pirkumi
    • Maršruti ģimenei ar bērniem
    • Skolēnu ekskursijas
    • Ilgtspējas meistarklases
  • Uzņēmumiem
    • Komandas saliedēšanas pārgājiens
  • Kontakti

"SNICKERS" KŪKA BEZ CEPŠANAS

25. janvāris, 2023 pl. 7:46, Nav komentāru

Neapēd zemeslodi Deserts (Recepte no Kristīnes Bergfeldes; video recepte šeit)

Sastāvdaļas

Pamatnei:

250 g auzu pārslu no ieber.lv

4 ēdk. kokosriekstu eļļas

2 ēdk. zemesriekstu sviesta  no ieber.lv

5 dateles  no ieber.lv

3 ēdk. augu piena

3–5 ēdk. kļavu sīrupa (pēc izvēles)  no ieber.lv

Pildījumam:

400 g Medjool dateļu*  no ieber.lv

4 ēdk. zemesriekstu sviesta 

1 tējk. vaniļas ekstrakta  no ieber.lv

Šķipsna sāls

50 g grauzdētu zemesriekstu

Dekorēšanai:

150 g tumšās šokolādes  no ieber.lv

3–4 ēdk. augu piena

Grauzdēti zemesrieksti

Pagatavošana

1. Sāk ar pamatnes gatavošanu. Virtuves kombainā ber auzu pārslas un samaļ līdz miltiem līdzīgai konsistencei.

2. Samaltajām auzu pārslām pievieno kausētu kokosriekstu eļļu, zemesriekstu sviestu, dateles, augu pienu un kļavu sīrupu. Turpina malt, līdz masa ir vienmērīga un kļuvusi nedaudz lipīgāka.

3. Samalto masu ber kūkas formā (aptuveni 20 cm diametrā), vienmērīgi izlīdzina un ar pirkstiem kārtīgi nospiež, lai pamatne ir stingra.

4. Gatavo pildījumu. Bļodā liek visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas un blendē, līdz masa kļuvusi vienmērīga un līdzinās karamelei.

5. Pildījuma masu klāj uz kūkas pamatnes un vienmērīgi izlīdzina. Lai masu būtu vieglāk izlīdzināt, to var darīt ar karoti, kas iepriekš iemērkta ūdenī.

6. Kūku pārklāj ar grauzdētiem riekstiem, tos viegli iespiežot kūkas pildījumā. Vislabāk kūkai izmantot sālītus zemesriekstus, kas ļoti labi papildina saldo pildījuma masu. Kūku liek saldētavā uz 30 min.

7. Gatavo kausēto šokolādi. Bļodā sajauc tumšās šokolādes gabaliņus un augu pienu. Liek sildīties karsta ūdens peldē līdz šokolāde izkususi.

8. Pārklāj kūku ar šokolādes masu, ja vēlas, dekorē ar papildus zemesriekstiem. Liek ledusskapī uz pāris minūtēm, lai šokolāde sastingst.

    *Padoms: pildījumam vislabāk izvēlēties Medjool dateles, taču var izmantot arī citas dateles, galvenais, lai tās ir pēc iespējas mīkstākas. Sausākas dateles pirms gatavošanas ieteicams iepriekš izmērcēt siltā ūdenī (vismaz 1 stundu). Savukārt zemesriekstu sviestu iepriekš vēlams izkausēt mikroviļņu krāsnī, lai tas kļūst šķidrāks, tādējādi atvieglojot blendera darbu.


    Nav komentāru

    Komentēt







    Jaunākie ieraksti

    • Ilgtspējīgi Līgo svētki – iespējami un iedvesmojoši!
      16. jūn. 2025
    • Digitāls buklets jauniešiem par ilgtspējīgu uzņēmējdarbību
      16. jūn. 2025
    • Līgo svētku plātsmaize ar rabarberiem un melno ķiploku
      12. jūn. 2025
    • KAŅEPJU SĒKLU PESTO recepte
      12. jūn. 2025
    • Svaigais rasols – ilgtspējīga alternatīva klasiskajai receptei
      9. jūn. 2025
    • Mazie soļi, liels spēks: kāpēc ilgtspējīgas idejas sākas ar ticību, komūnu un rīcību
      5. jūn. 2025
    • 10 mērķi
      31. mai. 2025

    Lai gardais vairojas

    Esi uzpildījis labumus IEBER.LV, tad aicinām Tevi būt dāsnam ar receptēm to pielietojumam. Sūti foto un aprakstu mums [email protected]

    Seko mums:

     Facebook, Tiktok un Instagram: IEBER.LV



    Pirkumu grozs

    Pirkumu grozs ir tukšs.

    Meklē preces Latvijas interneta veikalos Salidzini.lv logotips Ceno.lv Latviesi.com